Bez stresa na Cresu

PLANINARENJE ZA DUŠU I TIJELO

Istraži netaknuti hrvatski planinarski raj - 3 dana planinarskog odmora za tvoje tijelo i dušu.

Planinarska tura po čarobnoj Tramuntani


Za grupe minimalno 4 osobe Za vas i vaše prijatelje, obitelj, team building izlete!

Prilagođen datumima po želji korisnika putovanja! Dostupan tokom cijele godine


Zamisli da šetaš čarobnom šumom punom starih hrastova u kojoj zrake sunca prolaze kroz krošnje stabala i odjednom se nađeš u svijetu bajke. Nastavljaš šetati stoljetnim maslinicima i napuštenim selima koja su postojala još od doba prije Rimskog Carstva, penješ se na vrhove otoka i uživaš u prekrasnom pogledu na cijeli Kvarnerski zaljev. Na svom putovanju susrećeš lokalne ovce, a s vremena na vrijeme dođe te pozdraviti čak i mladi jelen. Opija te snažan miris kadulje i ostalog ljekovitog bilja dok bjeloglavi supovi kruže iznad tebe na nebu. Uživaš u skrivenim uvalama gdje te kristalno čisto Jadransko more poziva na osvježenje...

3 dana planinarskog odmora za tvoje tijelo i dušu


NNa ovom nezaboravnom planinarskom odmoru odvest ćemo te u bogat i raznolik planinarski raj na sjevernom dijelu otoka Cresa. Smještaj te očekuje u obiteljskom pansionu Tramontana u povijesnom selu Beli, utočištu mira, okruženom zelenim brežuljcima šume Tramontane i pogledom iz snova na Kvarnerski zaljev.

Dostupni termini:
  1. Prilagođen datumima po želji korisnika putovanja! Dostupan tokom cijele godine.

Minimalni broj sudionika je 4 osobe. Standardna veličina grupe na ovoj turi je do 8 gostiju. Ako imate pitanja oko povećanja broja grupe, molim vas da nas kontaktirate i mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Dobno ograničenje: nije preporučljivo za djecu ispod 10 godina

Itinerar

PRVI DAN

Ovaj trodnevni paket započinje vašim dolaskom u trajektno pristanište Porozina u 16:30 ili na upit organiziramo transfer do trajektnog pristaniša. Nakon pola sata vožnje trajektom do Brestove, započinjemo planinarsku turu po „Čarobnoj Tramuntani“, na sjevernom dijelu Kvarnerskog zaljeva. Prolazimo dijelom šumovite Tramuntane , kroz oazu nedirnute divlje prirode i velikim kraškim pašnjacima, gdje slobodno pasu divlje ovce. Danas napuštena sela i pastirski stanovi predstavljaju iznimno vrijednu prirodnu baštinu.

Plan puta: Trajektno pristanište Brestova (3m), selo Niska (297m), Visitor centar Beli (127m), Plaža na Belom (1m). Ukupno predviđeno vrijeme od Brestove do Belog 3 sata. Visina: 414 m . Dužina: 19 km

Dolazak u Pansion Tramontana, Beli u 20:00 sati. Smještaj u sobe.

Večera u 20:00 sati

DRUGI DAN

Doručak od 08:00 – 09:00

Prijepodnevne aktivnosti:

  • Obilazak labirinta
  • Ladin – replika antičkog rimkog labirinta
  • Vesnin – replika labirinta koji se nalazi u katedrali Notre Dame de Chartres u Francuskoj.
  • Izidin - labirint posvećen drevno egipatskoj Majki boginji koja simbolizira rođenje

Poslijepodnevne aktivnosti:

  • Obilazak grada Beli,
  • kupanje

Večera tri sljeda


TREĆI DAN

Doručak od 08:00 – 09:00.

Nakon zdravog doručka obići ćemo Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove.

Povratak na Porozinu, kružnom planinarskom turom preko sela Rosulja (333 m) i dalje podno vrha Novograjca (375m). Ukupno predviđeno vrijeme 3:30 sati. Povratak trajekta za Brestovu u 16:30.

Logistika planinarske ture

Potrebna planinarska oprema:
Zamoliti ćemo Vas da si osigurate nekoliko obaveznih predmeta planinarske opreme. U to spada: ruksak, min.2,5 L tekućine po osobi ( po potrebi i više), čeona lampa ili ručna svjetiljka, torbica prve pomoći, jače treking tenesice ili planinarske cipele, prilagođena odjeća vremenskim uvjetima ljeti , ljetni šešir ili marama, rezervna odjeća za presvlačenje , oprema za kupanje, krema za sunce, krema protiv insekata, ostale higijenske potrepštine za boravak na trodnevnoj planinarskoj turi.

Veličina grupe i dobne restrikcije:
Minimalni broj sudionika je 4 osobe.
Standardna veličina grupe na ovoj turi je do 8 gostiju. Ako imate pitanja oko povećanja broja grupe, molim vas da nas kontaktirate i mi ćemo odgovoriti na vaš upit.
Dobno ograničenje: nije preporučljivo za djecu ispod 10 godina

Vodič
Vašu turu voditi će iskusna planinarska vodičkinja, instruktorica sa licencom i dugogodišnjim planinarskim iskustvom u vođenju planinarskih tura Planinarski vodič: Anita Bistričić.

Sigurnost
Vaša sigurnost nam je prioritet. Ovaj planinarski izlet vodi iskusna vodičkinja upoznata sa sigurnosnim protokolima u slučaju nesreće.

Početak/završetak ture
Po upitu moguć transfer do trajektnog pristaništa Brestova ili samostalan dolazak , gdje je okupljanje. Voditi računa da tura započine ukrcajem u trajekt koji polazi u 16:30 iz Brestove. Stoga Vas molimo da budete bar pol sata prije na lokaciji. Završetak ture je treći dan predviđen programom u 17:00 sati, dolaskom trajektom iz Porozina u trajektno pristanište Brestova. Planinarimo od trajektnog pristaništa do Belog i nazad, te svu opremu nosite u ruksaku samostalno.

Potecijalni sudionik treba biti kondicijski spreman planinariti dnevno do 4 sata.

Cijena
975,00 kn po osobi u dvokrevetnoj ili obiteljskoj sobi
Doplata za za jednokrevetnu sobu 300,00 kn
Boravišna pristojba 10,00 kn po osobi dnevno

Detalji

Program uključuje:
* 2 noćenja u Pansionu Tramontana ili depadansi Pansiona Tramontana -privatni smještaj ili apartmanima u mjestu Beli ovisno o dostupnosti slobodnog smještaja u dvokrevetnoj sobi
* 2 večere 3 slijeda (zdrava cjelovita prehrana ,voda, limunada)
* 2 zdrava doručka, čaj "Aloe Forever"
* vodiča
* ulaznicu u “Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove”

Fakultativne doplate (neobavezni program)
* Promatranje supova 200,00 kn po osobi
* Ispovljavanje brodicom i kratka plovidba do prirodnog staništa bjeloglavih supova, jedinstvene kolonije na svijetu. Trajanje 1,5 sati v * Zip line 100,00 kn po osobi

Rezervacija planinarske ture i smještaja na upit: booking@beli-tramontana.com

NAPOMENA: Obavezno pročitati uvjete rezervacije i obavijesti na dnu teksta.

Opći Uvjeti rezervacije:

Rezervacija se potvrđuje uplatom avansa u iznosu od 30% na IBAN:

Ugostiteljsko-Uslužni obrt Tramontana
Beli 2 51557 Cres
OIB 84812944510
ERSTE BANK
SWIFT CODE: ESBCHR22
IBAN HR 1524020061140041340

* U slučaju otkaza programa sa strane prodavatelja UUO Tramontana, Beli 2 51557 Cres akontacija se vraća u cijelosti korisniku tj.kupcu.
* U slučaju neopravdanog otkaza kupca iznos potreban za potvrdu rezervacije se zadržava u cijelosti.
* Potreban minimalan broj osoba da bi se program održao je 4 osobe ,u slučaju da se ne popuni minimalni broj osoba ,termin se prebacuje u prvi sljedeći planirani termin po dogovoru sa kupcem ili se kupcu vraća u cijelosti tj. bez umanjenja za mogući trošak bankovne transakcije.

Uvjeti otkaza 2021.

U 2021 primjenjujemo fleksibilnu politiku otkaza rezervacije- uz predočenje liječničke potvrde o trenutnoj bolesti Covid-19, iznos akontacije će biti vraćen u cijelosti, neovisno o broju dana prije dolaska i cjenovnoj ponudi.Ako su u periodu manjem od 10 dana prije dolaska nastupile nove mjere koje sprječavaju putovanje iz domicilne zemlje i/ili ulazak u Republiku Hrvatsku, iznos akontacije će biti vraćen u cijelosti.Pri povratu akontacije na račun, iznos uplaćene akontacije umanjuje se za trošak bankovne transakcije.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora:

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošača da pritužbu na kvalitetu naših usluga može dostaviti u pisanom obliku na adresu Pansion Tramontana Beli 2,51557 ili na e-mail adresu: booking@beli-tramontana.com