Naučite više o fitoterapiji

Očistite svoje tijelo zdravom hranom!

Posjetite nas u jednom od ljetnih termina i uživajte u jedinstvenom ambijentu mjesta Beli i Pansiona Tramontana! Sudjelujte na radionicama “Izrada prirodne kozmetike“ (kreme, balzami, dezodoransi…) sa fitoterapeutom Davorom Medarićem!
Dostupni termini:
 1. 26.06.2020. - 28.06.2020.

 2. 03.07.2020. - 06.07.2020.

 3. 11.09.2020. - 13.09.2020.

Što je fitoterapija?

Fitoterapija je metoda liječenja, ublažavanja te sprječavanja bolesti i tegoba upotrebom cijelih ljekovitih biljaka ili njihovih dijelova (cvjetova, listova, korijena itd.) te upotrebom sastojaka (eteričnih ulja, ekstrakata i drugih izolata) kao i gotovih pripravaka (čajeva, tinktura, masti, kapsula).

Individualnim pristupom svakom klijentu žele se stvoriti temelji u području fitoterapije i aromaterapije. Klijenti će također, kroz radionice na kojima sami izrađuju jednostavne pripravke, dobiti uvid u mnogobrojne osobne dobrobiti koje ove grane komplementarne medicine pružaju.

Opusti se i nauči više o ljekovitim svojstvima eteričnih i biljnih ulja, pripravcima poput čajeva i tinktura, čiji povoljni učinci djeluju na cjelokupni organizam. Uravnotežite i pomladite duh i tijelo prirodnim putem uz pomoć fitoterapijskih pripravaka.

O radionicama

Radionica 1, "Prirodni proizvodi za svakodnevnu njegu kože"

Sastoji se od dva povezana dijela. Prvi dio radionice je teorijski. U ovom dijelu radionice imat ćete priliku steći osnovna znanja koja će vam omogućiti kvalitetniju izradu kozmetike. Naučit ćete kako je građena koža i koje su funkcije kože te ćete naučiti što je prirodna kozmetika. Također, naučit ćete što je Aromaterapija te koji su principi i pravila aromaterapije, kao i na koji način je rade proračuni koncentracija aromaterapeutskih pripravaka. Tijekom ovog dijela radionice bit će govora o biljnim i eteričnim uljina, hidrolatima, maceratima i maslacima, a naglasak će biti stavljen i na odnos pravilne prehrane i biljaka, koje imaju povoljan učinak na zdravlje, ali i ljepotu kože iznutra.

Drugi dio radionice praktični je dio radionice, a u njemu ćete imati priliku naučiti izraditi nekoliko svakodnevnih, no korisnih pripravaka za njegu kože. Tako ćete u ovom dijelu radionice naučiti kako izraditi ulje za skidanje šminke, emulziju za čišćenje lica, tonike za različite tipove kože (normalnu, masnu i suhu), kreme za lice za različite tipove kože (normalnu, masnu i mješovitu, suhu i zrelu), balzame, uljne serume za lice, aroma pilinge za kožu lica te aroma maske. Znanja koja ćete steći u ovom dijelu radionice možete koristiti već kod kuće, kako bi vama bliskim osobama također otvorili put prema prirodnoj njezi kože!

Radionica 2, "Svakodnevni prirodni proizvodi za osobnu njegu tijela"

Sastoji se od dva dijela: teorijskog i praktičnog. Na teorijskom dijelu ćemo prošetati kroz povijest kozmetike, naučit ćemo kako koristiti prirodnu kozmetiku, što znače eterična ulja aromaterapeutske kvalitete i koji brandovi su prisutni na našem tržištu, pravila razrjeđivanja eteričnih ulja, primjena eteričnih i biljnih ulja na koži lica i tijela, na kosi, koje su razlike između prirodnih i kupovnih dezodoransa, između kupovnih i prirodnih šampona. Naučit ćemo o eteričnim uljima slatke naranče, limunske trave, mandarine, limuna, prave lavande, čajevca, ružmarina verbenona, palmarose, ylang ylanga, kadulje, klinčića; biljnim uljima (ricinus, badem, avokado, jojoba, suncokret, lješnjak, argan, makadamija, pšenične klice), macerat kantarion, maslaci (mango, karite), hidrolati (čajevca, prava lavanda, hamamelis, ružmarin verbenon, geranij…) te kako ćemo pravilnom prehranom i biljkama djelovati na ljepotu i zdravlje kože i kose iznutra i izvana.

Na praktičnom dijelu radionice ćemo naučiti kako izraditi dezodorans u stiku, dezodorans u kremi, kako izraditi pastu za zube, krute i tekuće šampone, dobit ćete recepture za izradu gela za intimnu njegu, gela za tuširanje, mlijeka za tijelo i uljne mješavine za tijelo, naučit ćemo izraditi regenerator i pakung za kosu.

Kako smo već dobro ušli u ljeto svi znamo što nam ono donosi. Pozitivne učinke sunčanja uglavnom svi znamo: zrake sunca se kroz našu kože apsorbiraju u dublje slojeve i potiču stvaranje D vitamina u organizmu i time pridonose zdravlju koštanog sustava, a nepravilno izlaganje suncu dovodi do isušivanja kože i njezinog oštećivanja. Zato ćemo ovoj radionici nadodati još i izradu dva osnovna pripravka kako bi nam ljeto prošlo ugodno i bez većih posljedica:

 1. Balzam za tijelo i lice koji omogućuje lijepu brončanu boju kože bez izlaganja suncu
 2. Umirujući gel za tijelo nakon sunčanja koji umiruje kožu i opekotine pomoću sastojaka koji zacjeljuju i vlaže kožu

Svi sastojci ovih pripravaka, kao i svih ostalih, potpuno su prirodni!

Što je sve uključeno?

Program za termine 26.6.-28.6. i 11.09.-13.09. uključuje:

 • 2 Polupansiona
 • Svakodnevno ukusne lokalne vegetarijanski i riblji doručke i večere s organskim povrćem
 • Jednu radionicu prirodne kozmetike – „Svakodnevna njega tijela“
 • 2 noćenja
 • Besplatni WiFi
 • Mapu šetnica

Cijena za osobu i program: 900,00 kn (120 €)

Program za termin 3.7.-6.7. uključuje:

 • 3 Polupansiona
 • Svakodnevno ukusne lokalne vegetarijanski i riblji doručke i večere s organskim povrćem
 • Dvije radionice prirodne kozmetike(„Svakodnevna njega tijela“, „Proizvodi za osobnu njegu“)
 • 3 noćenja
 • Besplatni WiFi
 • Mapu šetnica

Cijena za osobu i program: 1500,00 kn (200 €)

Aktivnosti i što vidjeti:

 • Prošećite kroz 7 obnovljenih eko staza i otkrijte napuštena sela koja se skrivaju u čudesnoj šumi Tramuntani. Uživajte u buđenju prirode i proljeća uz mir i tišinu.
 • Posjetite župnu crkvu i kip Crne Madone (1 od 4 takva kipa u Hrvatskoj), rimski most i rimsku cestu.
 • U Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove saznajte više o zaštiti jedne od najvećih ptičjih vrsta u svijetu, a najveće u Hrvatskoj.

Što nije uključeno u cijenu, a dostupno je polaznicima:

 • Mjerenje vitaminsko- mineralnog stanja organizma (na zahtjev)
 • Prijevoz (može se organizirati na zahtjev)
 • Osobno savjetovanje sa terapeutom (na zahtjev)
 • Alkoholna pića (dostupno u pansionu Tramontana)
 • Zip line Beli

Prijevoz nije uključen u vaš paket, ali pitajte nas i za dodatnu cijenu možemo vam ga osigurati.

Više o voditelju radionica

Davor Medarić je fitoterapeut i aromaterapeut koji pruža poduku u područjima fitoterapije i aromaterapije kroz radionice i seminare te individualno savjetovanje. Svakom klijentu pristupa individualno te koristi holistički pristup liječenju. Kako bi svoja znanja proširio i povezao, dodatno se educirao te je certificirani maser (sportska, medicinska, anticelulitna, raindrop i vitaflex masaža te masaža vrućim kamenjem) te također posjeduje certifikate za provođenje autogenog treninga i progresivne mišićne relaksacije. Uz navedeno, također je i wellness terapeut, life coach zdravlja i prehrane te je NLP master praktičar. Dugi niz godina aktivno proučava aromaterapiju, utjecaj eteričnih ulja na tijelo i um te proizvodnju i upotrebu prirodnih proizvoda za njegu kože lica i tijela te proizvoda za čišćenje. Ukoliko želite isprobati biljnu terapiju i liječenje prirodnim preparatima, Davor će Vam svojim stručnim vođenjem i smjernicama pomoći pronaći tretman adekvatan upravo za Vas te Vam biti stalna podrška na putu ozdravljenja! Ako se želite bliže upoznati s fitoterapijom i aromaterapijom te procijeniti je li to pristup za Vas, pozivamo Vas da se uključite u naše radionice i edukacije.

Više o obrtu Theriaca: theriaca.hr

O Lokaciji: Beli na Otoku Cresu

Beli je jedno od najstarijih i u prošlosti je bilo jedno od najvažnijih sela na otoku Cresu. U Belome se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, od kojih su neke: župna crkva s polukružnom apsidom, prethodno romanička crkva u kojoj se nalazi nekoliko vrijednih glagoljskih natpisa, romanska crkva Sveta Marija s muzejskom zbirkom, gotička crkva sv. lađa kapelica sv. Antuna na mjesnom groblju, prapovijesne štalice ispred ulaza u selo i rimski most preko kanjona te kamena glava kralja Abela.Kao turističko mjesto Beli je usmjeren na obiteljski i kamping turizam s lijepom šljunčanom plažom i dobro zaštićenom lukom. Beli je također omiljeno polazište dugih šetnji prekrasnim šumama Tramuntane.

O Smještaju: Pansion Tramontana

Vaš novi dom, Pansion Tramontana, savršeno je mjesto za slobodno vrijeme i istraživanje okolice i bogate domaće kuhinje. Pansion Tramontana nalazi se nedaleko od starog grada Beli, a nalazi se na kraju puta gdje završava asfalt i počinju eko i povijesne staze. Ima prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, Beli i okolnu prirodu. Poznato je odredište ronioca, trekkera, brdskih biciklista i ljubitelja prirode.


Informacije o smještaju i programu: 0992165011

Informacije o radionicama: 095 919 3469
booking@beli-tramontana.com
www.tramontana-outdoor.com
https://theriaca.hr/